Folkebevægelsen mod EU arbejder på et tværpolitisk og ikke-racistisk grundlag for en dansk udmeldelse af EU, da EU skader vores demokrati, miljø, velfærd og udviklingen i den fattige verden.

Folkebevægelsen mod EU er Danmarks brede og tværpolitiske bevægelse imod EU. Vi ønsker en dansk udmeldelse af EU og et nyt og bedre samarbejde med andre lande på en mere demokratisk måde. Her kan du læse om vores politik og vores EU-modstand.

Det mener vi

Vi betragter os selv som en demokratibevægelse. Det gør vi, da EU på mange måder ødelægger det demokrati, som vi er vant til herhjemme. Forskellige undersøgelser siger, at EU bestemmer det meste af lovgivningen herhjemme. Nogle undersøgelser siger mellem 60 og op mod 80 procent, mens en tysk delstatsundersøgelse for nogle år siden viste, at EU bestemmer 84 procent af deres love.

 

Det er et stort demokratisk problem. Ja, faktisk er det en underdrivelse at tale om et demokratisk underskud i EU. For EU har intet med demokrati at gøre.

 

Har EU først taget magten, så fanger bordet. Så kan vi ikke vælge andre politikere, der kan lave upopulære love om, hvilket ellers er meningen med et demokrati. Så bestemmer EU derimod og Folketinget, bliver sat uden for indflydelse.

 

Folkebevægelsen mod EU er ikke imod samarbejde, men det skal ske på en demokratisk måde, hvor de enkelte landes befolkninger kan vælge nogle politikere til at lovgive i deres egne lande, og hvad man skal samarbejde om internationalt. Derfor ønsker vi heller ikke, at Danmark skal lukke sig om sig selv.

 

>>Læs mere her<<